Zhejiang-i látogatás

Zhejiang-i látogatás2014. május 10–16. között a Zhejiang Tartományi Baráti Társaságok Szövetsége meghívására Dr. Rácz Lajos, az MKBT elnöke Kínában tett látogatást, abból az alkalomból, hogy együttműködő partnereinkkel közös szervezésben a Hangzhou-i Művészeti Múzeumban május 14-én megnyílt a Szalay Lajos, XX. századi magyar grafikusművész életművét bemutató kiállítás. A delegációnak tagja volt a KOGART Alapítvány igazgatója, Fertőszögi Péter úr, valamint vezető művészeti munkatársa, Szabó Noémi is, akik a kiállítás megrendezésének szakmai előkészítésében működtek közre. A rendezvény sikeres lebonyolítását nagy mértékben elősegítette a budapesti székhelyű Celeb BT elnökének, Zhou Ming úrnak a támogatása és lelkes szervező munkája.
A küldöttséget május 13-án fogadta Qiao Zhuanxiu asszony, a 80 milliós Zhejiang tartomány önkormányzatának elnöke. Ez alkalomból a delegációhoz csatlakozott Schmitt Pál Péter úr, hazánk Sanghaj-i Főkonzulátusának vezetője, valamint Vértes Péter úr, pekingi nagykövetségünk munkatársa és Varga-Sabján Dávid úr, az Árpád Borház kínai képviselője, akinek helyismerete és nyelvtudása nagy segítségünkre volt.
A megbeszélésen Qiao asszony ismertette a tartomány fejlődésének fő mutatószámait, köszönetet mondott elnökünknek a magyar–kínai kapcsolatok előmozdításáért, és kijelentette, hogy nagy várakozással tekint júniusi, magyarországi útja elé, amikor Baranya-megyébe, azon belül Hangzhou testvérvárosába, Pécsre látogat.
A találkozóról tudósított a Zhejiang Ribao (itt) és a tartományi TV is (itt).

Fényképek:  
1. Hajókázás a Nyugati Tavon (Hangzhou)
2. Esti kilátás a Leifeng-ről elnevezett pagoda tetejéről
3. Sangháji panoráma